Thursday, November 30, 2006

PUTERA UMNO KE KUTUB UTARA TAHUN HADAPAN

Dato' Seri Mohd Najib ketika meninjau pertunjukan udara sempena Karnival Udara KL06 di Terminal 3 Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Subang


Dato Abdul Azeez bersama Dato Abdul Rahim Dahlan (dua dari kanan) yang lebih dikenali dengan panggilan 'Rahim King' ketika sidang akhbar mengenai pembentukan pasukan payung terjun Putera UMNOPutera UMNO melangkah setapak lagi bilamana akan bekerjasama dengan Persekutuan Sukan Udara Malaysia bagi membentuk satu pasukan payung terjun yang terdiri daripada ahli-ahli Putera UMNO.

Pengerusi Putera UMNO Dato’ Abdul Azeez Abd Rahim menjelaskan bahawa pada dasarnya Putera UMNO bersetuju untuk bekerjasama dengan Persekutuan Sukan Udara Malaysia bagi membentuk satu pasukan payung terjun yang terdiri dari ahli-ahli Putera UMNO.

Katanya, langkah ini sebagai memberi peluang dan pilihan kepada ahli-ahli Putera UMNO yang meminati sukan lasak terutama sukan payung terjun untuk menceburi bidang ini. Beliau menyatakan demikian ketika turut serta di dalam pertunjukan udara sempena Karnival Udara KL 06 yang diadakan di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (Terminal 3) Subang.

“Putera UMNO akan mengenalpasti 10 orang ahli Putera yang layak untuk dilatih oleh Persekutuan Sukan Udara Malaysia.

“Matlamat pasukan ini adalah untuk terjun di Kutub Utara selewat-lewatnya April 2007” katanya

Sementara itu orang yang akan bertanggongjawab memilih dan melatih skuad paying terjun Putera ini, Dato’ Abdul Rahim Dahlan dari Persekutuan Sukan Udara Malaysia menjelaskan bahawa, pemilihan ahli-ahli Putera UMNO adalah pendekatan Persekutuan Sukan untuk membentuk pasukan pelapih dari kalangan remaja Malaysia.

Katanya, Putera UMNO adalah ruang yang terbaik kerana mereka sedia mempunyai ahli yang ramai dari seluruh negara.

“Masakan kita tidak boleh mencari 10 orang yang betul-betul layak dan bersemangat tinggi, mempunyai kekuatan metal dan fizikal dari kalangan 270,000 ahli-ahli Putera UMNO seluruh negara” tegasnya
Karnival Sukan Udara KL06 tersebut dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak

0 Comments:

Post a Comment

<< Home